Här är årets julklapp - Ge bort en bättre värld!

Ge en gåva
Skapad av:
Mona Ulvåknippa
Samlar in till:
Stoppa världshungern

Här är årets julklapp - Ge bort en bättre värld!

Tänk om vi tillsammans kunde göra vår värld lite bättre! När jag gick med i Rotary Örgryte fick jag chansen direkt. Klubben stöder tillsammans med Majorna Frölunda RK och The Hunger Project utvecklingen av byn Boti i Ghana. Jag tycker att det är så intressant för här investerar vi i kvinnorna! Det har visat sig att genom att involvera och stärka kvinnornas utveckling så får hela familjen hjälp! Kvinnor återinvesterar 90% av sin inkomst i familjen där mat, utbildning och hälsa är viktigast. Läs mer om projektet nedan!

Enligt min mening är den bästa julklappen du kan ge till de som redan har allt de behöver hemma en gåva till stöd för Boti Jag tänker göra det i alla fall:-)

Här är ett Gåvobevis som du kan printa ut och packa in!

Mer om projektet:
Alla THP‘s program utgår från tre tydliga grundpelare:
- deltagarna själva formulerar en vision som bygger på en framtid utan fattigdom och hunger. När visionen, engagemanget och lösningarna är människornas egna blir förändringarna bestående.
- kvinnor utbildas till att bli beslutsfattare, att ta plats bland samhällets starkaste ledare och att bli entreprenörer på lika villkor som män.
- lokala beslutsfattare och myndigheter involveras på ett tidigt stadium för att på bästa sätt tillvarata bygemenskapens rättigheter.

Boti bygemenskap ligger ca 8 mil norr om Accra, nära staden Kofuridua, och samlar 3274 människor i 8 byar. Sedan 2010 har man haft 10 000 besök vid hälsokliniken och genomfört 5 000 barnvaccinationer. Människorna har deltagit i ett stort antal workshops för att skapa en gemensam vision för att själva avskaffa hunger och fattigdom samt i program för att stärka kvinnors ställning i samhället. Bygemenskapen har nu möjlighet att nå självförsörjning inom 2022, men behöver fortsatt stöd för att nå målet.

Mikrofinansbanken, som ägs och drivs av kvinnor, beviljar lån, främst till kvinnor i grupp, som då kan driva och utveckla inkomstbringande aktiviteter. Mikrofinansprogrammet innehåller tre grundkomponenter: utbildning, mikrolån och sparande. De kvinnor som får mikrofinanslån måste först uppfylla vissa krav: delta i vuxenutbildning och lära sig läsa, skriva och räkna, enklare bokföring, företagande och ledarskap. Vidare en hälsorelaterad utbildning, där ämnen såsom näringslära, hygien, hiv/aids samt familjeplanering tas upp. De måste även låta sina barn gå i skolan. Budgeten för detta program år 2022 är ca 68 tkr.

Metoden är beprövad i många andra bygemenskaper och återbetalningsgraden är normalt 98%. När ett stort antal kriterier har uppfyllts, bl a inkomstgenererande verksamheter, har bygemenskapen uppnått självförsörjning. 16 bygemenskaper i Ghana har hittills nått detta mål och totalt 53 st i Afrika.

Ge en gåva
1 100 kr
44%
0 Dagar kvar

Mona Ulvåknippa donerat 300 kr

Senaste aktivitet

 • Tim Olsson Tim Olsson
  Ett fantastiskt initiativ. Stort tack för ert engagemang <3

  /Tim, The Hunger Project Sverige
 • Tommy Thorsén Tommy Thorsén donerat 300 kr

  En liten gåva kan va till stor hjälp och ingen skall ju behöva dö av hunger!

  Mona Ulvåknippa Mona Ulvåknippa: Underbart Tommy!
 • Thomas Sundberg Thomas Sundberg donerat 500 kr

  Genom fokus på kvinnor skapas en effektiv utveckling

 • Mona Ulvåknippa Mona Ulvåknippa donerat 300 kr

  Jag vill göra världen till en bättre plats!